Litet Äventyr i Göteborg

Min resa till Göteborg var planerad i flera månader. När jag klev av tåget på centralstation så hördes signalen . Den påminner mig om den klassiska Lasse Dahlqvist visan .
 
Välkommen till Göteborg.
 
 
 
Eftersom jag är så virrig och att vi skulle träffas senare så mötte min bror upp mig på stationen. Vi följdes åt till mitt hotell som låg ca 20 m in på en tvärgata till avenyn. Jätte centralt med andra ord. Hotellet Lemat BB låg på 4 och 5 våningen . Litet,enkelt och rent. Perfekt för mig
 
Det första jag gjorde var att förbereda mig på anledningen till vistelsen i staden.
Jag skulle ju på SOMMARTEATER PÅ JONSEREDS HERRGÅRD och TRÄDGÅRDAR!
Hade biljett på premiären på fredagen.
 
Först ville jag ju uppleva Göteborg också. En bit god mat på avenyn och sedan hamnade jag på gratis livemusik på Trädgårdsföreningen. Det var jätte kul. Alla sjöng och dansade med . Mestadels 80 tals pop. Spårvagnar är speciellt för Göteborg. De kommer från alla håll och man måste verkligen se upp. Nog var jag uppmärksam alltid för spårvagnarna men inte för rälsen , så jag stöp så blodet bara rann från knät. Irriterande och pinsamt men en tjej kom med plåster och så fick jag gå in på en restaurang o tvätta. Jag kom iaf på en spårvagn och tog en promenad i Haga. Mycket mysigt. Hittade ett speciellt café.
Cafe Hebbe Lelle
 
 
Hade åkt Paddan på 1970 talet men kom inte ihåg något alls så jag tog en tur med båten. Var ju fint väder. Tycker man skall göra det någon gång. Är speciellt för Göteborg.
 
Det tar bara 12 minuter med pendeltåget från Göteborg till Jonsered. Jag tog pendeln ett par timmar innan föreställningen för att hitta rätt. En vacker men lite jobbig promenad uppför så kom man fram. JONSEREDS TEATER ligger i JONSEREDS HERRGÅRD och TRÄDGÅRDAR Är en underbar teater som ligger bakom en vit Herrgårdsbyggnad .
 
 
Från huset är en bedårande utsikt över en stor sjö. Trädgården på andra sidan är vacker med många blommor.
 
Jag skulle se JAN MALMSJÖ ,Claes Malmberg, Eva-Lotta Bernström och Hanna Von Spreti med band, på föreställningen. Den fantastiska resan till The Good Old Days. En varite
 
Det var en mycket bra föreställning med sång, sketcher mm. Claes Malmberg har en enorm svada och är jätterolig .
 
Det egentliga anledningen till att jag var där är att jag ville se JAN MALMSJÖ. En otrolig underhållare som är vår absolut bästa artist sedan över 50 år tillbaka. Han sjöng flera av sin hits. Stämningen och vädret var underbart så hans öppningssång var perfekt.
 
En sån underbar dag som i dag
 
Han sjunger så bra och med en stor känsla. Vilken fantastiskt stil, elegans och otrolig utstrålning. Publiken gav stående ovationer och det är han värd. Han tog emot det med stor glädje. Kanske inte alla vet att flera av sångtexter har han skrivit själv som denna Under alla broar
 
 
 
 
Det var så roligt att sjunga med i Vår bästa tid är nu. Jag uppmanar alla att se teatern. Är en stor , stor upplevelse.
 
 
En promenad till Feskekörkan för god lunch och sedan strosade utmed älven var fint.
 
Hann också bli ordentligt våt både på kållerado och flume ride under besöket på Liseberg trots ordentligt skoskav .