Stockholm i april

 

 

Det var skönt när planet landade på Bromma. Grått och regnigt men vad gjorde det. Huvudsaken är ju att det inte fanns någon snö.
Hade inte så mycket planerat förutom att jag skulle se Marie Göranzon mfl på Stockholms stadsteater.
Bodde som vanligt på Reimersholme hotell De hade lite ny personal som är mycket trevliga.
Hittade ett nytt litet ställe inte långt från hotellet och åt en fantastisk god lunch soppa, sedan bar det iväg med tunnelbanan mot centrum.


Efter en liten sväng in på kulturhuset på Sergels torg för att kolla läget gick jag vidare mot Kungsträdgården . Tänkte göra ett besök på Medelhavsmuseet . Med min vana trogen virrade jag runt en stund men fann det till slut. Intressant speciellt om man gillar egyptisk historia. Hade t o m en mumie. Lite läskigt tycker jag men absolut värt ett besök. Gick sedan till Dramaten. De hade nyligen öppnat dramaternbaren som ligger i samma byggnad som teatern. Fint! Bokade bord för kvällen då de hade musikunderhållning.
Gjorde ett försök att få en biljett till teatern men var naturligtvis utsålt men man kan ju alltid kolla.
Det blev en fin kväll med god mat och bra underhållning.


Nästa dag tänkte jag gå på Östasiatiska museet som ligger på Skeppsholmen. Har tyvärr inte varit där förrut. Måste vara jättefint på sommaren. Tyvärr visade det sig att museet var stängt . En missräkning men det står ju kvar till en annan gång. Tog en kopp kaffe i bergrummet istället. Låg i en grotta med röda ljus mm .
Blev den vanliga promenaden utmed Drottninggatan och gamla stan. Där är det ju alltid mysigt . Synd att det finns så många turist shoppar bara.

Eftersom jag visste att en kompis till mig gillar Marie Göranzon så skickade jag ett sms till henne bara för att berätta att jag skulle se Marie på teatern. Till min stora förvåning så var de i Stockholm och skulle också se föreställningen. De kommer från Jämtland och jag hade ingen aning att de var där. En rolig överraskning.
Besök av en gammal dam är pjäsen namn och jag tycker den är bra. Handlar om mycket Människors desperation , hämnd, makt, gruppmentalitet mm mm.
Efteråt tog vi en drink på Norrmalmstorg och pratade. Trevligt. Tänkte först åka till Engelen och lyssna på musik men orkade inte .

Nästa dag fick jag en tips om en restaurang på Söder. Det är ju så stort och nu gick jag riktigt fel men var gör det . Fick ju motion på det sättet.
Det var god mat men kanske inte så mysigt .
Medborgarplatsen med köp av specialkaffe har nästan blivit tradition .
På kvällen var jag på Söders Hjärta och åt. Där är det otroligt mysigt och mycket god mat fast mycket folk.
Naturligtvis blev det köp av skivor i Mickes skivaffär som ligger i Hornstull.

Det var lite stressigt att ta sig till Bromma .Tunnelbana, Tvärbanan, Buss men allt gick bra. På flygplatsen bröt solen fram. Typisk!