Adventstid i Stockholm

 
Det är alltid en speciell känsla, då man sitter i flygplanet och tittar ut genom fönstret och ser Stockholm ,när planet går ner för att landa. Är magnifikt! Var ju vinter men känslan är så underbar iaf.
 
Det var första gången jag var i Stockholm under adventstid och hade nog förväntat mig lite mer ljusslingor överallt men kanske var jag lite för tidigt ute. Gäller som vanligt att ta sig till hotellet med väskan och sedan satt jag en bra stund och pratade med en tjej som jag blivit bekant med som jobbar på hotellet. Är stammis där!
 
 
Efter det vanliga affärsbesöket, så begav jag mig långpromenad för att köpa julklappar mm. Tog tunnelbanan till Slussen och gick hela Götgatan ända till Skanstull och det är ganska långt. Hamnade på gallerian Ringen.
Kom på att jag har en vän som jobbar i närheten och skickade ett sms.Hon svarade så jag gick och hälsade på henne på hennes jobb. Helt spontant!
 
Kvällen därpå var jag hemma hos henne efter vissa tokerier. Jag skulle ta mig till Globen. Råkade gå ut fel på en konstig utgång från tunnelbanan och höll på att hamna på något slakthus. Fick tag på varandra efter lite skratt. Det var ett jätte trevligt besök. Bor jätte mysigt!
 
Blir alltid mycket vandrade då jag är därnere. Letade godspelcenter men det hade lagts ner. Lite synd men på så sätt lär jag mig hitta bättre och bättre till en annan gång.
 
Promenerade utmed Drottninggatan och gick förbi riksdagshuset och det visad sig att det var öppet, så jag tänkte att jag går in o tittar.
 
Hihihihi!! Vilken procedur! Det var debatt. Säkerhetskontrollen var värre än att gå på ett flygplan. Jag var så full i skratt. Scanna väskor ytterplagg och sig själv. Sedan fick man låsa in klädet väska kamera fodral . Absolut ingen blixt . Kollades, fick inte prata och inga kamera klick och vakter varannan meter. En upplevelse! Debatten var inget speciellt men kul att ha varit där.
 
När jag kom till hotellet satt en uniformerad polis två dörrar utanför mitt hotellrum. Personalen hade ingen aning om vad han gjorde där. Han var försvunnen när jag gick ut igen, så det var lugnt.
 
Mysigt att gå in i gamla stan och kolla in julmarknaden. Jättefint med små bodar på Stortorget. Tog en del kort.
 
Var också och besökte nordiska museet och historiska museet. Båda är verkligen värda ett besök . Nordiska är mer typ folklore och historiskas traditionell historia. Var på guidning om vikingarnas syn på kvinnor och män. Intressant!
Har ju varit en del i Stockholm nu och hittat favorit ställen
 
 
Jag rekommenderar MICKES skivaffär. Ligger på Södermalm, Långholmsgatan Hornstulls tunnelbanestation . Är bra ,billig, välsorterat och helmysigt. Trevlig och kunnig personal.
 
 
 
Var lite struligt när jag skulle hem. Fick ett sms från flygbolaget några timmar innan planet skulle gå att det var inställt. Det gick varken att rInga,maila eller smsa och när jag ringde till Bromma rekommenderade de mig att komma dit.
Jag var mycket irriterad . De hade ställt in planet för att de inte hade någon flygvärdinna och erbjöd buss hem till Östersund. Det accepterade jag inte . Tänkte inte sitta på en buss i massor av timmar. Jag fick prata med en chef och efter en del argumenterade blev jag ombokad på ett flyg ca fyra timmar senare via Arlanda hem .
 
Det visade sig att jag hade fått en VIP biljett vilket jag inte fattade innan jag satt på planet.
Så allt ordnade sig till slut ändå.
 
Alltid händer det något i huvudstaden!
#1 - - Emma -Merakibeauty.se:

så skönt!

#2 - - Anonym:

intressant. bra skrivet. vilket äventyr.

Svar: Händer alltid något därnere
Eva