Fluga bakom gardin


Känslornas lavin
En fluga bakom en gardin
Kanske får se
Vill ju vara med
Hur skulle det gå
Stå på tå
I en vrå
Titta på

 

Några minnen
Förvirrar mina sinnen
Mörker brinner
Ljuset vinner

 

Tiden är en fara och en tröst
Vintern tränger bort en grå höst
Röda rosor i en vas
Vägra låta drömmar gå i kras
Står stolt och rak
Snö lyser upp tak
Det blir vitt
Alla har nog med sitt
Är kallt
Överallt

 

Letar efter värme och hopp
I själ och kropp
Årstiders förlopp

Första Teater Roll 3

Det är så mycket jag måste lära om teater.
Ja,allting!


Det är också att vänta och ha tålamod. Det är nyttigt, men också ansträngande.
Jag är ju ny och därför har jag ju en ganska liten roll ,som vi inte har hunnit med att få in i repetitionerna ännu och det dröjer, ett par veckor till.

 

Måste lura ut vad jag kan göra istället.
Vad gör man förutom att lära sig de repliker man har och försöka lura ut karaktären.?!
Skall man typ stå och titta någonstans.??
Försöka se och lära från de andra hur man gestaltar olika roller.
Hur man går,står,tonläge mimik mm mm.Jag behöver ju inte vara med alla gånger heller men det är nog nyttigt att vara det.

Får se!

Kul med musik

 
Det är så otroligt kul med sång och musik.
Det har jag alltid tyckt sedan jag var jätte liten. Inte bara att lyssna på musik utan också försöka spela och sjunga själv. När jag var liten hoppade jag ofta runt och sjöng. Barnvisor, svensktoppen och allt möjligt.
När jag blev äldre var det pop som gällde.
 
Min pappa och farfar spelade dragspel. Min faster var duktig på att sjunga och spela mandolin. Pappa hade en förmåga att bara spela halva låtarna på dragspel . Började med en och fortsatte med en annan. Vet inte om det beror på det men jag har lärt mig en massa halva slagdängor,av äldre slag.
 
Låter illa om jag försöker sjunga. Det vet jag, men jag gör det ändå. I sådana sammanhang då det inte har någon betydelse,eller när jag vet att jag är ensam ex då jag kör långt med bil.
 
Det är så otroligt kul med musik och jag lyssnar varje dag. Gillar ju inte allt. Har svårt för dansband och blir jätte nervös av klassisk musik. Tycker också "jobbjazz" är ansträngande!( Musik då flera instrument spelar var sin melodi samtidigt!)
 
Har olika listor på Spotify,men börjar åter samla på mig lite cd. Kan inte alltid lita på att det som är på spotify finns kvar. Funderar på att köpa mig en ny vinylspelare och skaffa mig lite skivor.
 
Förra lördagen var jag och sonen och köpte en keyboard. Har alltid haft en akustisk gitarr,men det här är något nytt. Nu skall jag försöka lära mig spela lite på den och det är inte så lätt.