Några dagar i Stockholm

 
 
Nu har jag precis kommit hem från några fantastiska dagar i Stockholm. Det är  underbart att åka ner,och uppleva olika saker i vår fina huvudstad.
Jag bodde som vanligt, på Reimersholme hotell. Det ligger så vackert vid vattnet. Är billigt och bra. Perfekt för mig.
Vädret var fint men blåsigt . Inte konstigt. Är ju fortfarande vinter men ingen snö iaf . Det är ju skönt.
Efter lite förfrågningar så tog jag mig till Sturebadet.  Ingången är  från Sturegallerian , Stureplan mitt i smeten, så att säga. 
Inne på badet ,är det en helt annan atmosfär . Nästan som om man kommer tillbaka i tiden på något sätt, fast ändå fullt modernt.
Det har gamla arnor.  Grundades  på 1880 talet. Går faktiskt att jämföra med  gellertbadet  i Budapest. 
Sturebadet är byggd i tre våningar med ett hål i mitten så man kan se bassängen från övervåningen. Är mycket tjusigt med träpelare och högt välvt tak
 
Tyvärr brann det ner,under en reparation 1985 men som tur var så hade de fotograferat varje detalj så allt byggdes upp enligt det ursprungliga utseendet.
Sturebadet är numera K-märkt så man får  inte ta några kort och det är lite synd tycker jag.


 I receptionen får man badrock,handduk tofflor o ev broschyrer. Information  om omklädningsrum bassänger träning  gym restaurang mm.
Damernas omklädningsrum är på våning tre och där finns också gruppträning  några motionscyklar och restaurang.
 
Hade tagit med mig träningskläder och hamnade på  aerobic salsa. Det var roligt ,svårt ,jobbigt och stortokigt. Det gick så snabbt att jag inte alls hängde med på koreografin och tempot. Gjorde inget. Blev bra träning ändå.
 
Efteråt kopplade jag bara av genom att slappa, äta gott, simma och sitta i auromarummet  .Det var dax att ta sig där ifrån när jag höll på att somna. Otroligt fint och mysigt badhus med spa.  
Smakar  det så kostar det!!
 
En långpromenad från Reimersholme utmed Västerbron och längs med hela norr Mälarstrand var väldigt fint. Bara tänka sig att gå där då det är sommar med vattnet och grönskan och Södermalms höjder på andra sidan. 
 
Blev ordentligt trött och virrade bort mig en del vid stadshuset. Det är ju också lite typiskt att när inte jag vet hur jag skall gå så kommer de andra och frågar efter vägen.
Efter den här dagen var det skönt att bara sitta ner i lugn och ro o äta något gott.
 
Nästa dag bar det iväg till Cosmonova  och Naturhistoriska museet.  Såg två filmer Den ena handlade om korallreven och den andra om rymden. Är en hisnande  upplevelse att se filmer med rund filmduk. Man är ju liksom inuti filmen. Speciellt häftigt var när man åkte ut i rymden och såg hur jorden blev mindre och mindre. Intressant var också att se realistiska bilder på hur det ser ut på mars.
 
Har man aldrig varit på cosmonova så är det absolut värt ett besök.
 
Den vanliga turen utmed Drottninggatan till gamla stan är nästan obligatorisk.
Hittade lite nya kläder på Dea Axelssons. Affären finns ju inte här i Östersund.
 
När jag strosade i gamla stan såg jag en utklädd figur stående i en port och det visade sig att han skulle föreställa en Viking och gjorde reklam för  restaurangen  Aifur. Gick in där och smakade på mjöd.. Riktigt gott. 
Där var det jätte häftigt. Långt nere i ett källarvalv med murade väggar. Man satt på tunnor med fällar eller långbänkar.  Det var bastanta träbord och fullt med levande ljus. Runda sköldar hängde på väggarna. 
Värt ett besök.
 
Det bästa med min Stockholms resa är, trots allt ,att kunna strosa omkring på söder.
Äta var och när jag vill.  Kika i affärer. Prata med vem jag vill och stå hänga var jag vill 
#1 - - Stina Landin:

Kul att du varit i sthlm Leif och Victor var också på den restaurangen med Gustav och Diana och de tyckte den var jättehäftig!