Låtar,Känslor och Minnen / Dagdrömslåtar
Dagdrömslåtar

Ibland tycker jag själv att den här listan är lite väl smörig men jag gillar på något sätt låtarna ändå.
De gör att jag kan försvinna bort i något sort rosa skimmer. Det hände oftast då jag var ung, men kan forfarande inträffa ibland.
In Dreams, Sweetest Of  All,  Lay Back In The Arms Of Someone och A Little Bit  More utrycker både text och  musik den speciella känslan av att drömma sig bort.

Jag tar  också med, Jag tycker om dig. Hade glömt bort den sången men blev påmind då jag hörde Magnus Ugglas version i ,Så mycket bättre.  Är ganska banal, men det måste vara något gammalt, som jag inte kommer ihåg , för det är lätt att försvinna till den också.
 

Nästa lista kommer snart...

Låtar,Känslor och Minnen/ Sexiga låtar
Sexiga låtar

De låtar som jag nu presenterar gör att det pirrar lite i kroppen och man blir lite fnissig.  Jag vill gärna stutsa runt...
Räcker med att skriva titlarna på följande sånger .

You Drive Me Crazy  Let Me Show You How, You Ain't Seen Nothing Yet , Fever.

Jag har också tagit med Angel Eyes ,Vandrar i ett regn och The Shoop Shoop  Song

 Angel Eyes ger en blandad känsla av både pirr och lite ångest. Det är aldrig bra att titta FÖR djupt, i någons annans ögon oavsett ögonfärg.
Vill ha med  Vandrar i ett regn också ,fast jag tycker egentligen  den är ganska fjantig . Är något med musiken och takten som gör det.
När det gäller The Shoop Shoop Son, så vet jag inte varför jag känner det jag gör. Det bara finns där.


Nästa lista kommer snart....

Låtar känslor och minnen. / låtlista 1


 

 
 
Låtlista 1
 
Har mycket känslor och ibland minnen som som framkommer då jag hör  vissa låtar. Det kan vara väldigt olika sorters musik och inte alltid så bra ,men alla förknippas med en viss känsla. Kan vara bara texten ,ibland både text och musik och ibland någon rytm eller takt eller stråf . Inte alltid jag själv förstår vad det är ,men det finns där.
Tänker dela med mig mig lite av detta.

 
Den första listan innehållet sex sånger
 
Varför och The Great Pretender, på svenska Jag går i en dröm och låtsats. Jag föredrar den engelska versionen. Någon måtta får det vara på tokerierna.
Dessa två låtar påminner mig hur jag i mina tidiga tonårsår sitter och tittar på när andra dansar på discon på vår kvartersgård.
Följande  låtar är Dead Ringer For Love och Do You Believe in love.  Lite mer fart, headbanger och en glad sång helt enkelt.
 
Två av mina favoriter spelar jag sist. Ger en sådan underbar känsla. Det är med Elvis Presley, The Wonder Of You och You Gave Me A Mountain.
 
 
Nästa lista kommer snart..

TysklandNär jag var 20 år, 1981 jobbade jag nio månader i sydtyskland. Min pappa hade affärsbekanta där ,så han ordnade att jag fick komma dit .Jag var mycket ung,omogen,naiv och väldigt rädd.Han skjutsade mig med bil hela vägen ner. Det var väl ca 100 mil på  Autobahn.
 Jag skulle arbeta på ett företag som tillverkade blixtlås. Det visade sig att min  far hade sagt att jag kunde mycket mer än vad jag kunde,men det fick jag reda på i slutet av min vistelse där.  Det var bl.a. därför de hade svårt att ge mig vettiga arbetsuppgifter. Istället för att göra karriär så gjorde jag antikarriär.

Minns första dagen . Jag kom dit på morgonen och blev presenterad för en mycket snabbpratande,energisk kvinna som dessutom talade dialekt , bayrisch,är ungefär som skånska. Jag förstod väldigt lite vad hon sa och såg säkert alldeles förskräckt ut.
Första veckan var ingen ordning alls. Det  var något slags jubileum och det skulle drickas Secht på förmiddagen och jag var inte van vid alkohol över huvudtaget. Dessutom var det Fasching, en sydtysk högtid och det var karneval inne i centrala München.. Jag blev varnad för att åka in då ,eftersom det ansågs farligt av vissa.  Men av andra blev jag pushad  att åka in dit
De ritade in pendellinjekartor och berättade precis var jag skulle gå av och på och det var tur,  för annars hade jag aldrig åkt. Det var riktigt roligt.

Det var ett speciellt företag som jag jobbade på och jag hade hört talas om cheferna i hela mitt liv.
Det startades av en äldre man som alla kallade gubben. Han fyllde 80 år då jag var där. Han hade lämnat över verksamheten till sina två söner, men han var pigg och var på kontoret i stort sett varje dag iaf.
 Gubben och hans fru hade ett stort, fint hus med mur runt om och en kamera så man kunde se vem som kom på en tv skärm. De hade en swimmingpool inomhus men man kunde sänka  ner väggen i marken så det blev utomhus. Detta var ju i början av 1980 talet.
Gubben var mycket speciell och hade ett typ av hov med damer som svansade efter honom och det var så fånigt  . Han skulle bl.a. visa blomknoppar och annat men han var också generös och kunde bjuda stora sällskap på restaurang.

Minns två händelser speciellt . Jag satt på sk exportavdelningen och där jobbade tre kvinnor. Två systrar och en annan. De var mycket speciella. Glada ,trevliga,ytliga skvallriga och förfärligt nyfikna.  En av systrarna ringde ner till gamle chefen och berättade att de var så törstiga och då kom gubben upp med en flaska vin och då satt de och skrattade och pratade och drack vin på arbetstid. 
De var däremot tvungna att smyga med vinet så att inte äldste sonen såg det. Han kunde bli väldigt arg och alla hade mycket stor respekt och rädsla för honom.
På sommaren var det väldigt varmt och då tyckte gubben att det var för varmt att jobba så då skickade han hem alla på företaget. Det blev sura miner från sönernas sida för att han fortfarande styrde och ställde och det gjorde han ju.

Den äldre av sönerna hade jag i stort sett ingen kontakt med. Var rädd för honom. Tyckte han var otäck.
Däremot fick jag fin kontakt med den yngre av sönerna och framför allt hans fru.
Situationen var konstig. Hierarkin i Tyskland på företag var större än i Sverige. . Förutom att det var herr och fru och ni så märktes det i företaget. Ju fler trappor man gick upp desto finare blev det.  Jag kom att vara nästan längst ner i hierarkin på vardagarna men på helgen åt jag middag hos Gudrun och Christian och deras dotter Vera. Christian var den yngsta sonen.
Jag bodde i en liten möblerad etta bakom fabriken.  Satt ofta i fönstret och spelade.norsk gospel och Skakin Stewens på min bergsprängare och dagdrömde. Kan fortfarande känna citrondoften från nyskurade golvet. 

Eftersom jag var en rädd,blyg och mycket osäker tjej ,så vågade jag inte göra något och jag visste inte ens vad jag ville göra. Gudrun och Christian försökte få ut mig. 

Jag fick låna en cykel och det är historia i sig. En av de första dagarna skulle jag  vara ordentlig och låste
cykeln men hade ingen cykelnyckel. Gick till Gudrun och frågade efter nyckel men det visade sig att hon hade lånat cykeln av gubbens fru. Så jag fick gå dit och be att få nyckeln , men det visade sig att det var fel nyckel. Så det var bara att lyfta bakdäcket och rulla cykeln till cykelaffär för att få upp låset. Naturligtvis skulle jag stöta på gubben då och han undrade vad jag höll på med. Väl framme vid affären så vägrade de att bryta upp låset för de trodde jag hade snott cykeln.  Då stötte jag på den äldste sonen och han hjälpte mig så de bröt upp låset.
Några dagar senare så vad jag ute och cyklade och kom hem och upptäckte  att jag fått punktering. Innerslangen var utan luft och hade på något sätt kommit ut utanför ytterslangen och trasslat in sig i ekrarna och jag hade inte märkt något alls.Sedan var cykeln stulen men jag hittad den själv i en trädgård. Vart less på cykelstrul. 

Råkade också låsa ute Gudrun ett par gånger från deras hus och en gång hemma hos hennes mamma.
Inte fick jag mycket gjort, satt antingen i fönstret och spelade musik eller ute vid husväggen och virkade på en sjal.

Gudrun fick till slut iväg mig till någon förening . Var  två gånger med några ungdomar . Såg på fotboll och åkte Europas längsta rutschkana. Jag åkte också iväg med tåg till Tysklands största berg , ligger intill Garmisch Partenkirchen , Zugspitze. Nästan så att jag blev kvar på toppen över natten . Tog sista linbanan ner.

Cyklade också runt och på sommaren badade jag. Det fanns massa varningsskyltar om rabies runt där, men det struntade jag i. Det var varmt och jag tyckte om att simma.

Så småningom träffade jag en kille men det var bara strul. Satt på en pub och spelade den tyska versionen av Glory Glory Hallelujah och  Fågeldansen på en jukebox.
 Ville inte åka till Sverige och när jag väl åkte ,så ville jag tillbaka. 
Det blev aldrig så. Jag blev kvar i Sverige.